Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending vanaf €50,-

Trees for All

 • www
 • Facebook Trees for All
 • YouTube Trees for All

Trees for All is de enige Nederlandse stichting mét een CBF-keurmerk waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten. De projecten hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat. Trees for All zorgt voor méér bomen en bos wereldwijd en investeert daarmee in de toekomst van onze planeet. Jouw bijdrage voor CO2-compensatie en het planten van bomen investeert Trees for All in de aanleg van nieuw bos en de bescherming van bestaand bos. Deze projecten leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan herstel van natuur en milieu.

Steun de organisatie!

d.m.v. het kopen van de gelinkte boxer.

Trees for all ondersteunt diverse bosprojecten, onder andere projecten in Bolivia en Nederland;

 

Bolivia

Trees for All werkt al vanaf 2007 in Bolivia samen met haar partner Sicirec. In dit veelzijdige project aan de oostelijke voet van de Andes staan herbebossing, Climate Smart Agriculture (CSA) en het vastleggen van CO2 centraal. De combinatie van landbouw en bosbouw zorgt voor een klimaatbestendiger landgebruik en voor een verbeterde sociaal economische positie voor de boeren. Ook zorgt het voor een beter behoud en herstel van het milieu, verbeterde bodemvruchtbaarheid en natuurlijk de vastlegging van CO2 in nieuw aangelegde percelen.

 

Met Smart Forest zorgt Trees for All voor;

 • Meer biodiversiteit

 • Smart agriculture

 • Duurzame bosbouw

 • Lokaal gedragen project

 • Gold Standard compensatie

Lees alles over het belang van bomen en bos in onze Bomen Top 10!

Een veelzijdig bos met een ‘Gold Standard’ keurmerk voor compensatie

Zowel particulieren als bedrijven kunnen terecht in het project in Bolivia, waar Trees for All al sinds 2007 bijdraagt aan méér bomen en bos. Je kan hier een boom planten of een bedrijfsbos laten groeien. Als je kiest voor compensatie van je CO2-uitstoot dan kan dat in dit Gold Standard gecertificeerde project en krijgt je daarvan een gepersonaliseerd certificaat. Dit betekent dat je je CO2-uitstoot compenseert met officiële credits en dat deze voldoen aan de duurzame norm van The Gold Standard.


Wist u dat

 • Het projectgebied in Bolivia zich uitstrekt over verschillende deelgebieden in de departementen Beni, La Paz, Cochabamba en Santa Cruz

 • Er in het deelgebied wordt gewerkt dat grenst aan het Madidi National Park

 • Dit gebied in trek is bij reizigers vanwege de prachtige bergtoppen van de Andes en de schoonheid van de subtropische oerwouden

 • Het de leefomgeving is van de zwarte panter, tapir, kaaiman, ara’s en capibara

Nederland
In Nederland werkt Trees for All aan de volgende bosprojecten:

Waalse Bos
De komende 3 jaar werkt Trees for All aan het herstel van het Waalse bos, een dorpsbos in het landelijke gebied van Houten (Utrecht). Een groot deel van het bos is aangetast door de essentakziekte waardoor veel bomen zijn afgestorven. Om onveilige situaties te voorkomen, worden deze bomen gekapt. 

Trees for All werkt samen met Staatbosbeheer aan het duurzame herstel van dit bos door het aanplanten van nieuwe bomen. In totaal gaan ruim 28.000 jonge boompjes de grond in, met streekeigen boomsoorten zoals els, zomereik, lindes, wilg, hazelaar en zoete kers. Deze bomen zijn niet gevoelig voor de essentak-ziekte, en kunnen dus uitgroeien tot volwassen woudreuzen. Door veel verschillende boomsoorten te planten (22 soorten) ontstaat extra voedselaanbod voor dieren, denk aan besjes, zaden en noten. 

Trees for All en Staatsbosbeheer herstellen in totaal 8 hectare ziek bos in dit gebied en vormen dit om naar een gezond en afwisselend bos dat aantrekkelijk is voor zowel plant, dier als recreant.

Bieslandse bos
De komende 3 jaar werkt Trees for All aan het herstel van het Bieslandse Bos. Het bos ligt tussen Delft en Zoetermeer en is een belangrijke groene oase in het stedelijke gebied. Een groot deel van het bos is aangetast door de essentak-ziekte waardoor veel bomen zijn afgestorven. Om onveilige situaties te voorkomen, worden deze bomen gekapt. Trees for All werkt samen met Staatbosbeheer aan het duurzame herstel van dit bos door het aanplanten van nieuwe bomen.

In totaal gaan ruim 50.000 jonge boompjes de grond in, met streekeigen boomsoorten zoals els, zomereik, lindes, wilg, hazelaar en zoete kers. Deze bomen zijn niet gevoelig voor de essentak-ziekte, en kunnen dus uitgroeien tot volwassen woudreuzen. Door veel verschillende boomsoorten te planten (22 soorten) ontstaat extra voedselaanbod voor dieren, denk aan besjes, zaden en noten.

 • www
 • Facebook Trees for All
 • YouTube Trees for All

Steun de organisatie!

d.m.v. het kopen van de gelinkte boxer.

Gratis verzenden in Nederland vanaf €45,-

Teckel-wear
 • Facebook Teckel-wear
 • Instagram Teckel-wear

© 2018 bij Teckel-wear       KVK: 71614249       Email: info@teckel-wear.com

Menu

Artikelen