Fabrieken

Bijgewerkt: 3 sep 2018


Als je op zoek bent naar een fabriek in het buitenland is het moeilijk om de keuze te maken welke fabriek nou goed is en welke minder goed. Vaak kom je hier ook niet achter voordat je een sample hebt aangevraagd of meerdere weken contact hebt gehad met de desbetreffende fabriek. Wel zijn er een aantal handige tips die je kan gebruiken om een goede fabriek te kiezen.


Welke certificaten zijn er?

Het is moeilijk om na te gaan welke certificaten fabrieken bezitten aangezien hier vaak niet openbaar over gesproken wordt en dit moeilijk na te trekken is. Wel bestaan er veel certificaten wat betreft de kleding die uit de fabrieken komt waardoor je goed kan natrekken waar de fabricaten vandaan gehaald worden, hoe de werkomstandigheden zijn en hoe de stoffen verkregen worden. Klik op de link voor meer informatie over


Duurzame certificaten.

In landen als Azië liggen de MOQ (minimal order quantity) vaak hoger dan in landen als Turkije en Portugal. Het ligt er beetje aan wat je wensen zijn maar voor een beginnende onderneming is het dus vaak relevanter om klein te beginnen en zijn landen als Turkije en Lissabon dus een stuk interessanter. Het is niet voor niks dat Turkije de derde kledingleverancier is voor Nederland en het vierde wereldwijd.


ATR-certificaat

Ook is het aantrekkelijk dat je geen invoerrechten hoeft te betalen als je uit Portugal importeert en als je fabriek in Turkije een ATR-certificaat heeft. Een ATR-certificaat is een douanedocument dat u kunt gebruiken bij handel tussen landen uit de EU en Turkije. De EU vormt met Turkije een douane-unie, waardoor u goederen van herkomst uit Turkije zonder invoerrechten kunt invoeren. Herkomst betekent dat het product in Turkije is geproduceerd of dat het eerder vanuit een ander land in Turkije is ingevoerd. De Turkse herkomst wordt vastgelegd in het ATR-certificaat. Uw Turkse leverancier vraagt het certificaat aan bij de Turkse douane.


Sample aanvragen

Allemaal leuke feiten die ervoor kunnen zorgen dat je bij een fabriek bent uitgekomen met wie je graag zou willen samenwerken, maar hoe weet je nou zeker dat deze fabriek echt bij je past? Door middel van het aanvragen van een eigen ontworpen sample kom je pas echt te weten of de fabriek de kwaliteit en de afspraken die je besproken hebt nakomt. Bij veel fabrieken wordt voor de maak van een sample een redelijk hoog bedrag gevraagd omdat het relatief duur is om de stof te maken van een product in verhouding tot een groter aantal. Het is daarom aan te raden om niet 10 verschillende fabrieken en sample te laten maken maar eerst goed te selecteren welke fabrieken goed bij je past qua prijs, productietijd en communicatie en dan van de overgebleven fabrieken een sample aan te vragen.


Bezoek de fabriek

Uit eindelijk heb je een keuze gemaakt en werk je inmiddels al enkele maanden/jaren samen met een verschillende fabriek. Mocht dit zo zijn dan raad ik je aan om zeker eens langs te gaan om te zien waar deze fabriek zich bevindt, hoe de omstandigheden zijn in de fabriek en hoe de communicatie verbeterd kan worden. Na honderden telefoontjes en berichtjes naar elkaar is het altijd prettig om elkaar in levende lijven te zien en is het zeker een aanrader om ervoor te zorgen dat jullie elkaar niet alleen van stem kennen maar ook van gezicht. Het contact met je contactpersoon binnen de fabriek is van essentieel belang voor een goed product.

Gratis verzenden in Nederland vanaf €45,-

Teckel-wear
  • Facebook Teckel-wear
  • Instagram Teckel-wear

© 2018 bij Teckel-wear       KVK: 71614249       Email: info@teckel-wear.com

Menu

Artikelen